somatika

Somatika je jednostavna i sigurna metoda opuštanja mišića te postizanja bolje kontrole kretanja. Uz pomoć somatike je moguće ukloniti kronične probleme i bolove u vratu, ramenima, leđima, koljenima i stopalima.

Glavna karakteristika i prednost somatike je što je ona u potpunosti jednostavna i ugodna metoda, vrlo efikasna u uklanjanju bolova bez ikakvih neugodnosti.

 

U terminima u kojima izvodimo somatske vježbe ćete saznati više o uzrocima lošeg držanja (posture), te na koji način dolazi do kroničnih problema i bolova u određenim područjima našeg tijela. Naučiti ćete što je senzo-motorna amnezija, zašto se javlja i kako jednostavnom tehnikom pandikulacije opustiti napete mišiće. Najbitnije od svega, naučit ćete somatske vježbe, pokrete koji se mogu lako i samostalno izvoditi bez upotrebe rekvizita i pomoći druge osobe. Tim si vježbama možete samostalno pomoći u bilo kojem trenutku, opustiti napete mišiće, vratiti svjesnu kontrolu nad njima i održavati to stanje.

Svakodnevno kretanje će postati ugodnije i skladnije, mobilnost povećana, a treninzi učinkovitiji. Vježbač ili sportaš koji je svjestan svojih pokreta i učinkovito kontrolira svoje tijelo ima bolje rezultate s manje utrošenog vremena i energije.

gallery/klinička somatika